Wednesday, May 27, 2015

Fashion and being me

Fashion for Passion...? Ya for Passion of the Christ.

..
For somereason I get reflex-like bad feeling and feel sick when ever I hear the word "fashion". I just don't get it. Okay. For myself its most important that my clothes feel good and look nice for my taste. I don't give damn about if they are okay by fashion. Or at the other hand if someone says I look cool and I have good fashion skills and I'm wearing trend clothes you might be quite sure I destroy the peace of clothes first time I get the change. I dunno. I just somehow feel like I was allergic to it. Maybe I'm.

..
And whats the big who wha about what people look like anyhow? Okay I get it its not right if you wear trash bag and dog poop on you but other than that I'm not interested. Ya. Just popped to my mind to write about this thing since there seems to be so many fashion centered blogs and people around. And also I just keep wondering if I should change my point of view. But since I got no reason for it I think I'm not doing it. Not today at least. Maybe tomorrow. Or I dunno. Hehe.

But ya other thing I don't get when people don't like themselves and try look like someone else. Like some movie star or film star or charachter from some book. I get it people in movies are beautiful. But so are you. Every one of us is beautiful. In our own way. We all are unique and important. So if you don't look like every averange movie star just be happy. You aren't mass production and cheap copy cat. You are you and perfect the way you are. That is the point and thing that makes each one of us valuabe and unique. We are we and there is no way of replacing any of us.

Humans are unique and I think thats how it should be. But somehow we are scared of it?
Well Maybe I quit this typing now and make an other post about being scared of it.

3 comments:

  1. o/ Toinen muodista välittämätön ilmoittautuu!

    Muistan kun olin teini ja äiti osteli mulle vielä välillä vaatteita, sillä oli tapana sanoa "se on muodikas" ostamistaan tai ehdottamistaan vaatteista. Sanoin sille aina ettei mua kiinnosta onko se muotia vai ei, vaan sillä on väliä, tykkäänkö siitä itse. Ja edelleenkin ostan vaan vaatteita joista itse pidän, aivan sama onko se "in". Ehkä nykyään jopa enemmän kuin teininä, koska sillon kun liikkui jatkuvasti sellasessa isossa teinimassassa (koulussa), mietin jatkuvasti, teenkö tämän ja tuon väärin tai jotenkin kummallisesti. :P

    Tietysti se muoti armasti vaikuttaa munkin mielipiteisiin, koska esim. kymmenen vuotta sitten muistan kokeilleeni haaremihousuja jossain vaatekaupassa ja nauroin sille miten kauheat ne oli, ja nyt taas tykkään niistä kovastikin! (Tosin en sellasista hirveistä kirjavista kuoseista niissä mitä nykyään näkee, hyi suatana!) Mutta siitä huolimatta en kyllä erityisemmin seuraa muotia. Annan vaan mun mielipiteiden muuttua jos muuttuvat enkä tietoisesti ota muodista vaikutteita suuntaan enkä toiseen. Koska en myöskään ymmärrä sitä, että inhotaan jotain vain siksi että se on muotia tai suosittua. o_O MIKSI? "En tykkää X:stä koska kaikki tykkää siitä", mikä ihmeen ajatus siinä on takana? Jos X:stä tykätään paljon, eikö se tarkoita että sille kannattaa antaa ainakin mahdollisuus koska kerran se miellyttää monia ihmisiä?

    Mutta voisiko ajatella, että muotia seuraavat ihmiset jotka haluaa näyttää leffatähdiltä, seuraavat myös omaa estetiikkaansa ja pukeutuvat sellaisiin vaatteisiin, joista pitävät? Vaikka muotilehdet vaikuttaisivatkin mielipiteisiin ja mielipiteet vaihtuisivat vaikka viikoittain, tekeekö se niistä yhtään sen huonompia mielipiteitä (kun ne eivät kuitenkaan vaikuta kehenkään muuhun)?

    Luulen että oma ulkonäkö on monista tärkeää siksi, että haluaa vetää puoleensa samanhenkisiä ihmisiä. Punk-henkisellä ihmisellä on useimmiten eri kiinnostuksenkohteet ja elämänarvot kuin Hollywood-muotia ihannoivalla. Ja tietysti sitä haluaa myös ilmaista itseään. Mulla on ollut ties montako vuotta shokkivärejä hiuksissa, ja joku psykologi joskus päätteli, että haen sillä huomiota. Tavallaan se on ehkä totta? Se on sellaista turvallista huomiota. Sellasta ettei tarvii ottaa kontaktia muihin saadakseen katseita tai jotain. Ja tietysti sillon nimenomaan myös houkuttelee muita samanhenkisiä ihmisiä.Toinen terapeutti pohti, tuoko mun hurja tukanväri mulle turvaa - tavallaan kun näytän "rohkealta", mun on myös helpompi OLLA rohkea ja ilmaista mielipiteeni, jotka ei aina välttämättä ole ihan mainstreamia. Sekin on varmasti totta. Mulla on tosi vieras ja turvaton olo jos mulla on perusruskeat, -blondit tai -mustat hiukset.

    Anteeksi että jaarittelen itsestäni näin paljon! :) Pointti oli kuitenkin se, että ulkonäöllä voi ilmaista itseään ja kertoa itsestään paljon muille. Ja muoti on kai ihan normaali kiinnostuksenkohde siinä missä vaikka pelit tai anime taiiii no vaikka kalastus. Muotiblogeja on niin paljon varmaan siksi, että se on visuaalinen harrastus ja helppo blogattava. Ota kuva päivän asusta ja kerro siitä jotain ja tadaa, sulla on siinä blogipäivitys valmiina.

    Jee kivaa että päivität tänne sun ajatuksia ja mietteitä! :DD Niitä on kiva lukea.

    ReplyDelete
  2. APUA MITEN PITKÄ KOMMENTTI. O____O anteeksi herran jumala ei sen noin pitkä pitänyt olla

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Ei se mitään hei. Mä itse kirjoitan pitkiä postauksia tänne ja arvostan sitä jos joku jaksaa lukea mun sönkötyksiä. :-D ja hei tykkään lukea pitkää tekstiä. :)

      Delete